Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga houdt je fit gedurende je zwangerschap en bereidt je voor op de bevalling. Omdat een zwangerschap en een bevalling veel van je lichaam en geest vragen, kan je wel wat extra ondersteuning gebruiken.

Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga biedt verschillende oefeningen en technieken die onder andere helpen bij het versterken van het bekken, het verbeteren van de houding, het opvangen van weeën en het ontspannen tussen de weeën. Naast deze lichamelijke oefeningen richt zwangerschapsyoga zich ook op de mentale gesteldheid. Hierbij ligt de focus vooral op ontspanning. Door bewust te luisteren naar je lichaam en verschillende ademhalingsoefeningen toe te passen, leer je je volledig te ontspannen en rust te vinden. Zo ben je niet alleen lichamelijk goed voorbereid op de bevalling, maar zit je ook tijdens je zwangerschap goed in je vel!

Zwangerschapsyoga of zwangerschapsgym?

Zwangerschapsyoga en zwangerschapsgym bieden beide hulp bij de lichamelijke voorbereiding op de bevalling. Maar veel zwangere vrouwen vragen zich juist af wat nou eigenlijk het verschil is tussen de twee. Het belangrijkste verschil is dat zwangerschapsyoga meer aandacht besteedt aan de mentale gesteldheid tijdens de zwangerschap en de bevalling. Je leert er meer op je lichaam te vertrouwen en minder op het verstand. Vooral bij vrouwen die snel gespannen of gestrest zijn, wordt zwangerschapsyoga aangeraden. Ook is zwangerschapsyoga over het algemeen wat relaxter dan zwangerschapsgym, bij de yoga staat het momentje voor jezelf voorop. Ik wil graag ieder zwangere vrouw deze mooie tijd laten beleven als een geschenk. Tegenwoordig gaat het hele leven door. We blijven zolang mogelijk werken , het gejaagde leven gaat gewoon door. Hoe fijn zou het zijn even een uurtje voor jou en kindje een uur per week te kunnen genietenen ontspannen . Als je je kindje draagt is zij of hij alleen van jou die 9 maanden dus geniet daarvan.

cta-massages

Kom genieten van een welverdiende massage

Sinds September 2017 ben ik verschillende Massage opleidingen gaan volgen. Zeer zachte massages met heerlijke geuren van Doterra. Stevige Chinese massages voor het activeren van de energie in je lichaam (de Tuina basis massage). Bindweefsel massages met cupping voor een prachtige huid en het opheffen van blokkades. Alle technieken speciaal aangepast op jou. Begin 2020 ben ik tevens gestart ik aan diverse massage opleidingen, te weten: Mme techniek, Ayurverdische massage, Reiki 1 en meridianen en elementen.

Bij Lekker in je lijf Yoga kun je op afspraak een massage boeken die wordt gegeven in de Yoga studio in Emmeloord, Noordoostpolder.