Power Yoga

Zoals de naam al doet vermoeden is Power Yoga een krachtige en dynamische vorm van Yoga. Daar waar Yoga door sommige gezien wordt als gracieus en elegant gaat Power Yoga een stapje verder. Twee stappen verder. Er wordt bij Power Yoga gebruik gemaakt van oefeningen waarbij beweging centraal staan zoals de natuur die bedoeld heeft. Een onderdeel van Power Yoga is ook dat het complete lichaam erbij betrokken is. Dit leidt er toe dat je na een aantal weken Power Yoga je fitter, energieker en kalmer voelt. Je spierkracht neemt toe en je wordt vitaler.

Maar Power Yoga heeft ondanks dit fysieke aspect wel alles met yoga te maken. Ook innerlijk verandert er namelijk wat als je Power Yoga beoefent. Emoties , spanningen en allerlei angsten sla je als mens op in je innerlijke systeem. Deze vaak ongewenste en soms ook schadelijke verborgen krachten worden in het lichaam losgemaakt en eruit gewerkt door het beoefenen van Power yoga. Je mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt.

De nadruk bij Power Yoga ligt toch vooral bij het fysieke. Het is een lichaamsoefening, waarin de totale mens beschouwd wordt. In een Power Yoga sessie komen fysieke kracht, mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod. Dit leidt ertoe dat alle systemen in het lichaam worden verbeterd.

Poweryoga kan helpen om het hormonale stelsel te verbeteren, de bloedsomloop te stimuleren, het hart krachtiger te maken en het zenuwstelsel door de juiste ademhalingstechnieken meer tot rust te brengen. Bovendien helpt Power Yoga de spijsvertering en geeft het een stimulans aan het afvoersysteem.

cta-massages

Kom genieten van een welverdiende massage

Sinds September 2017 ben ik verschillende Massage opleidingen gaan volgen. Zeer zachte massages met heerlijke geuren van Doterra. Stevige Chinese massages voor het activeren van de energie in je lichaam (de Tuina basis massage). Bindweefsel massages met cupping voor een prachtige huid en het opheffen van blokkades. Alle technieken speciaal aangepast op jou. Begin 2020 ben ik tevens gestart ik aan diverse massage opleidingen, te weten: Mme techniek, Ayurverdische massage, Reiki 1 en meridianen en elementen.

Bij Lekker in je lijf Yoga kun je op afspraak een massage boeken die wordt gegeven in de Yoga studio in Emmeloord, Noordoostpolder.