Yoga

Yoga betekend ‘Juk’, dit komt uit het sankriet, een oude taal uit het verre oosten. Het wordt vaak aangeduid als samenbrengen, verenigen tot evenwicht brengen. Dat kan zijn tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen, tussen jezelf en omgeving, jezelf en de mensen om je heen maar bijvoorbeeld ook tussen voeding en de gezondheid van je lichaam.

Je kunt de meest verheven uitspraken over yoga tegenkomen, maar als je wilt dat yoga voor je gaat leven dan heb je alleen wat aan je eigen ervaring. Je moet Yoga zelf ondergaan, voelen wat het met je doet. Pas vanuit je eigen persoonlijke ervaring kun je tot een conclusie komen. Daarom wordt ook gezegd Yoga is 99% ervaren en 1% theorie.

Yoga is geen religie, wil niemand bekeren of een levensopvatting opdringen. Er wordt nogal eens gedacht dat Yoga zweverig is of saai. Wat Yoga zeker doet is je een aantal hulpmiddelen aanreiken die je in staat stellen spanningen te verminderen en met een meer open mind tegen het leven aan te kijken. We leven in zo’n snelle tijd en zijn bijna verleerd om te ontspannen. Yin Yoga leert jou weer wat het verschil tussen spanning en ontspanning.

Waarom yoga?

Een toenemend aantal mensen krijgt het gevoel dat voor hen het evenwicht niet goed is. Dat er meer is dan het huidige stressvolle bestaan. Dit soms ‘vage’ gevoel kan ook heel concreet naar boven komen in de vorm van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, maagklachten e.d. maar ook als psychische klachten, nervositeit, spanningen, burn-out, depressie en ga zo maar door. Het zoeken naar een oplossing voor deze problemen brengt mensen uit eigen beweging of op aanraden van anderen, zoals huisarts, specialist, fysiotherapeut en andere hulpverleners in aanraking met Yoga.

Yoga voor wie?

De kracht van Yoga is dat iedereen Yoga kan beoefenen. Jong of oud, man of vrouw. Yoga werkt voor iedereen. Ieder lichaam is anders en bij iedereen zien de houdingen er anders uit. De houdingen doen voor iedereen hetzelfde op ieder niveau. Je hoeft niet lenig te zijn. Soms komen leden tijdens een Yin Yoga les even een uurtje onder een deken liggen om niets te moeten en een uur rust te ontvangen, deze vrijheid geef ik iedereen mee.

Bij LEKKER IN JE LIJF YOGA EMMELOORD kun je het ervaren.

Klik op een pagina hieronder:

 

cta-massages

Kom genieten van een welverdiende massage

Sinds September 2017 ben ik verschillende Massage opleidingen gaan volgen. Zeer zachte massages met heerlijke geuren van Doterra. Stevige Chinese massages voor het activeren van de energie in je lichaam (de Tuina basis massage). Bindweefsel massages met cupping voor een prachtige huid en het opheffen van blokkades. Alle technieken speciaal aangepast op jou. Begin 2020 ben ik tevens gestart ik aan diverse massage opleidingen, te weten: Mme techniek, Ayurverdische massage, Reiki 1 en meridianen en elementen.

Bij Lekker in je lijf Yoga kun je op afspraak een massage boeken die wordt gegeven in de Yoga studio in Emmeloord, Noordoostpolder.