Lomi lomi of te wel ‘liefdevolle handen’ massage genoemd.

De Lomi Lomi massage vindt haar oorsprong in Hawaii, waar deze massage al eeuwen wordt uitgevoerd door verschillende Hawaiiaanse generaties. Net als bij een deep tissue massage worden tijdens de Lomi Lomi massage lange strijkingen en traditionele methodes  afgewisseld om de interne balans en harmonie in het lichaam te herstellen. Wanneer je enorme behoefte hebt aan ontspanning, zal een Lomi Lomi massage zeker bijdragen aan een moment van rust.

Anders dan bij een gewone massage is een Lomi Lomi massage meer spiritueel georiënteerd. Geheel volgens de Hawaiiaanse traditie begint de massage met een ritueel om vertrouwen en wederzijds respect te creëren. Dus iedere Lomi Lomi sessie zal gestart worden met een afstemmend gesprek van waaruit we intuïtief verder gaan. Dit kan betekenen dat ik voorafgaande een meditatie, ademhalingoefening en/of voetbad inzet.

Voordat de daadwerkelijke massage begint, reguleren we samen de ademhaling om zo de energie (Mana) in ons lichaam te vermeerderen. In stilte starten (traditionele) Lomi Lomi beoefenaars de Lomi behandeling met een Pule (gebed) voor de cliënt en voor zichzelf. Hierbij rusten mijn handen zachtjes op je rug. Er kan door jou een intentie gezet worden voor de heling die je wenst te
ontvangen. Misschien wil je iets heel graag loslaten of juist affirmeren. Deze intentie wordt meegenomen in de massage. Bij de Lomi Lomi wordt het hele lichaam gemasseerd met warme kokosolie. De massage wordt gegeven in een vloeiende, ritmische beweging met de onderarmen de handen. De Flying Dance, een Hawaiiaanse bewegingsmeditatie waarbij er bewogen wordt vanuit de heupen, ligt daaraan ten grondslag. Sommige mensen beschrijven de massage alsof er zachte golven bewegen over het lichaam.

Je lichaam kan tijdens de massage alle zorgen en gedachten laten varen die eventuele stress en spanningen opleveren. Een ander kenmerk van een Lomi Lomi massage is dat er verschillende delen van het lichaam tegelijkertijd gemasseerd worden. Zo kan je je volledig ontspannen aangezien het onmogelijk is, of althans zeer moeilijk is, voor de hersenen om zich te richten op de twee verschillende gebieden tegelijk. Dit geeft als uitwerking een diep gevoel van balans en harmonie. Tijdens de Lomi Lomi massage zal ook altijd de buik worden gemasseerd, daar waar de ziel, volgens de Hawaiianen woont.

Tijdens de massage wordt er aangeraakt vanuit het hart, met Aloha. Werken met Aloha tijdens de Lomi Lomi massage betekent werken
met universele liefde en intentie. Een mooie en allesomvattende omschrijving voor de Lomi is dan ook ‘liefdevolle massage’. Ik werk
altijd intuïtief, in dit opzicht is er geen vaste indeling of volgorde voor de massage en is elke massage daarmee uniek.

Tarief 
€ 130,- voor 2 uur (waarvan 1,5 uur massage).

cta-massages

Kom genieten van een welverdiende massage

Sinds September 2017 ben ik massages gaan geven met pure etherische oliën van Dotterra. Door middel van een speciale techniek masseer ik de oliën in je lichaam die ieder zorgen voor een diepe ontspanning en het loslaten van spanning.

Bij Lekker in je lijf Yoga kun je op afspraak een massage boeken die wordt gegeven in de Yoga studio hier in Emmeloord, Noordoostpolder.