Kus je Cellulite vaarwel!

De zomer lijkt nog ver weg maar voordat je het weet is ze daar. Korte broeken, rokjes en bikini. Mooie gladde benen is voor velen een droom. Met het nieuwe programma van Lekker in je lijf Yoga gaan we met jou streven naar mooie benen. In 10 weken gaan we met het volgende aan de slag:

  • 1x per week een uur bij mij in de studio voor bindweefsel massage
  • Speciale oefeningen om de dwarsliggende spieren strakker te maken
  • Uiteraard de oefeningen als huiswerk, 2x per week ongeveer 15 minuten.

Het klinkt onwerkelijk maar zelf had ik altijd wel gespierde benen maar de huid was los en onregelmatig. Ik ben eerst begonnen met 3x per week de oefeningen en zag resultaat. Daarna met de cups er bij en masseren.

Sinds vorig jaar heb ik voor het eerst mijn benen met trots laten zien in een kort broekje.

Dit pakket kost €600,- voor 10 privé uren waarin ik je masseer en we samen de houdingen doen. Ook kan je na de 10 weken het resultaat behouden door te blijven cuppen wanneer nodig.

De nieuwe, innovatieve en zeer effectieve manier om met behulp van de Bellabaci cups cellulite te bestrijden zonder de na-effecten van de traditionele cups van glas of hard kunststof.

Durf jij je benen weer te laten zien?

Wat is het verschil tussen cellulitis en cellulite?

Cellulitis is eigenlijk een chronische ontsteking aan het bindweefsel, een zeer pijnlijke aandoening. Cellulite zijn bobbeltjes en putjes in dijen en billen, ofwel sinaasappelhuid genaamd.

Er zijn 4 oorzaken van cellulite. Het kan best zijn dat je ze niet alle vier hebt:

  1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande vochtophopingen
  2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen
  3. Verklevingen van huidlagen
  4. Verslapping van de huid

Stagnering van de bloed en lymfecirculatie

Bij slechte doorbloeding ontstaan op diverse plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven afvalstoffen te lang zitten, ze kunnen een dikke brij vormen, met gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten. Het is moeilijk om de lymfe te activeren. Het lymfestelsel wordt aangestuurd door hormonen. Bij verstoorde hormoonbalans houdt het lichaam vocht vast. Bijv. bij de anticonceptiepil.

Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen

Wanneer de vetcellen overvol raken door een verstoorde bloed en lymfecirculatie, worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd en blijven tussen de vetcellen hangen. Het intercellulaire vocht hoopt zich op en wordt vervolgens een slijmerige drap die de vetcellen
aan elkaar doet plakken. De vetcellen vormen knobbeltjes. De vetcellen liggen naast elkaar en vormen een soort druiventrosjes. Doordat de vetcellen groeien hebben ze meer ruimte nodig waardoor de huid naar buiten wordt gedrukt. De druiventrosjes worden steeds groter en vormen na enige tijd eilandjes. Naarmate de cellen voller raken, worden ze ook onregelmatiger van aanzien. De bloedvaten en zenuweindjes, gelegen in de middelste en onderste huidlaag worden afgekneld vandaar dat cellulite ook pijnlijk kan aanvoelen.

Verklevingen van huidlagen

We spreken van verklevingen als de opperhuid, lederhuid en onderhuid aan elkaar geplakt zijn. Daarbij is de vetlaag, gelegen in de onderhuid, ook nog eens verkleefd met de spieren. Daardoor doet beweging pijn. Pijn bij aanraking wordt veroorzaakt door zenuwcellen die afgekneld worden. Verklevingen komen vooral voor op de billen, de heupen en de dijen. Vooral bij een verkleving in combinatie met harde samenklontering van vetcellen voelt de huid heel vast aan. Belangrijk om de verklevingen van elkaar los te maken.

Verslapping van de huid

Verslapping kan aangeboren zijn, een losse huidstructuur, het hangt. Het kan ook komen door leefwijze, zwangerschap etc. Een ernstig verslapte huid is dikwijls niet meer te herstellen. Deze kunnen we versterken door de oefeningen die je elke week 3 x uitvoert.

Op Dinsdag en Woensdag kunnen er tussen 12.00 - 18.30 uur en Vrijdag tussen 12.00 - 15.00 uur afspraken ingepland worden.

cta-massages

Kom genieten van een welverdiende massage

Sinds September 2017 ben ik verschillende Massage opleidingen gaan volgen. Zeer zachte massages met heerlijke geuren van Doterra. Stevige Chinese massages voor het activeren van de energie in je lichaam (de Tuina basis massage). Bindweefsel massages met cupping voor een prachtige huid en het opheffen van blokkades. Alle technieken speciaal aangepast op jou. Begin 2020 ben ik tevens gestart ik aan diverse massage opleidingen, te weten: Mme techniek, Ayurverdische massage, Reiki 1 en meridianen en elementen.

Bij Lekker in je lijf Yoga kun je op afspraak een massage boeken die wordt gegeven in de Yoga studio in Emmeloord, Noordoostpolder.