Zwangerschaps Yoga

Zwangerschapsyoga houdt je fit gedurende je zwangerschap en bereidt je voor op de bevalling. Omdat een zwangerschap en een bevalling veel van je lichaam en geest vragen, kan je wel wat extra ondersteuning gebruiken.
Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga biedt verschillende oefeningen en technieken die onder andere helpen bij het versterken van het bekken, het verbeteren van de houding, het opvangen van weeën en het ontspannen tussen de weeën.

Naast deze lichamelijke oefeningen richt zwangerschapsyoga zich ook op de mentale gesteldheid. Hierbij ligt de focus vooral op ontspanning. Door bewust te luisteren naar je lichaam en verschillende ademhalingsoefeningen toe te passen, leer je je volledig te ontspannen en rust te vinden. Zo ben je niet alleen lichamelijk goed voorbereid op de bevalling, maar zit je ook tijdens je zwangerschap goed in je vel!

Zwangerschapsyoga of zwangerschapsgym?

Zwangerschapsyoga en zwangerschapsgym bieden beide hulp bij de lichamelijke voorbereiding op de bevalling. Maar veel zwangere vrouwen vragen zich juist af wat nou eigenlijk het verschil is tussen de twee. Het belangrijkste verschil is dat zwangerschapsyoga meer aandacht besteedt aan de mentale gesteldheid tijdens de zwangerschap en de bevalling. Je leert er meer op je lichaam te vertrouwen en minder op het verstand. Vooral bij vrouwen die snel gespannen of gestrest zijn, wordt zwangerschapsyoga aangeraden. Ook is zwangerschapsyoga over het algemeen wat actiever dan zwangerschapsgym, waar juist weer meer informatie over de zwangerschap en de bevalling wordt gegeven.

Ik wil graag ieder zwangere vrouw deze mooie tijd laten beleven als een geschenk . Tegenwoordig gaat het hele leven door . We blijven zolang mogelijk werken , het gejaagde leven gaat gewoon door . Hoe fijn zou het zijn even een uurtje voor jou en kindje een uur per week te kunnen genietenen ontspannen . Als je je kindje draagt is zij of hij alleen van jou die 9 maanden dus geniet ervan . 

De Zwangerschaps Yoga les is van 10.30 tot 12.00 op de Vrijdagen . Bij meerdere aanmeldingen op Woensdag 17.00 tot 18.30 ook.

Je kan natuurlijk altijd beginnen zodra je zwanger bent maar over het algemeen geven ze het advies vanaf 20 weken te beginnen tot en met soms zelf je bevalling .

Je kan je opgeven via info@lekkerinjelijfyoga.nl 

zwangerschaps Yoga