Tuina Basis massage

02.09.2019

Tui Na basis massage: het Chinese antwoord op geblokkeerde energiebanen

Tui Na (spreek uit als twie-na) is een 4000 (!) jaar oude vorm van massage. Het is de voorloper van Shiatsu en vindt zijn oorsprong in China. Tui Na betekent letterlijk ‘duw en grijp’ maar had wat mij betreft ook voor ‘cut the crap’ kunnen staan. Want een Tui Na massage is een behoorlijk pittige massage. Geoefende Tui Na masseurs stevenen linea recta op geblokkeerde acupunctuurpunten af. En – geloof me – dat kan best even pijnlijk zijn. Het gevoel van bliss komt vaak dan ook pas ná de massage. Een goede Tui Na massage zorgt er namelijk voor dat ‘Qi’ energie weer vrij door je lichaam kan stromen.

Bij een reguliere massage ligt de focus echt op ontspanning, zowel tijdens de massage en daarna. Bij een Tui Na massage draait het om het opheffen van blokkades waardoor er uiteindelijk ontspanning in het lichaam ontstaat. Een Tui Na massage gaat dan ook een stuk dieper dan een ontspanningsmassage. Zie het als een stevige maar rechtvaardige massage.

Tijdens een Tui Na massage ligt de focus op de meridianen (energiebanen). Volgens de traditionele Chinese geneeskunde zijn er twaalf verschillende meridianen. Dit zijn energiebanen die door je lichaam lopen en je organen, zintuigen en psyche met elkaar verbinden. Als gevolg van emotionele of fysieke problemen kunnen deze meridianen geblokkeerd raken. Om deze blokkades op te heffen, masseer ik specifieke punten (acupunctuurpunten) die op de meridianen liggen. Hierdoor kan Qi (levensenergie) weer vrij stromen. Ook komt de bloedcirculatie weer op gang.

Bij Vermoeidheid en lichamelijke klachten in combinatie met mijn Yin Yoga medicine techniek begeleid ik het lichaam zichzelf weer te herstellen . Ik kijk hierbij naar het gehele lichaam . Alles is namelijk met elkaar verbonden .

Prijs € 55,- voor 55 minuten

Deze massage worden alleen op afspraak gegeven